Banner-Stefaan

Coaching Volwassenen

Psychische problemen: Doorbreek patronen

Voor ouders is het mogelijk om individueel of gezamenlijk gecoacht te worden indien ze problemen ondervinden in het omgaan met hun kind(eren). Vanuit hun eigenheid ontdekken ze wie hun kind is, wat voor een ouder ze zijn en wat voor invloed dat op hun kind heeft.
Ontdekken van het kind.

- Wie is mijn kind?
- Wat is het nut van negatief gedrag?
- Hoe geef ik mijn kind erkenning voor zijn/haar gedrag, zodat het dit gedrag zelf kan veranderen?

Ontdek de ouder in jezelf. Wat voor een invloed je hebt op je kind. Hoe kun je bewust communiceren: wat zegt mijn kind nu en wat communiceer ik zelf? Hoe kan je als ouder het beste communceren met je kind? Wat kan ik leren van mijn kind? Wat is de kracht van duidelijk communiceren en duidelijk grenzen aangeven? Eigenheid maakt communicatie krachtig!

Meer lezen...

Soorten angststoornissen

Angsten, fobieën en stoornissen

Veelvoorkomende stoornissen zijn paniekstoornis, sociale fobie, dwangstoornis, piekerstoornis, posttraumatische stress-stoornis (PTSS), hypochondrie en enkelvoudige fobieën zoals hoogtevrees en vliegangst.

Meer lezen...

Diverse verslavingen

Alcoholverslaving

Alcohol is in onze samenleving algemeen geaccepteerd. We associëren het met gezelligheid en met een Bourgondische levensstijl. Hierdoor is alcoholisme vaak moeilijk te herkennen. Want waar ligt de grens tussen een gezellige drinker en een probleemdrinker of alcoholist met een alcoholverslaving? Vrijwel iedereen kent iemand in zijn/haar omgeving met een drankprobleem. Het is ook lastig om afhankelijkheid van een genotsmiddel te erkennen, zeker omdat een verslaving vaak geleidelijk optreedt.
Alcoholisme is een progressieve, chronische ziekte. Genetische gevoeligheid lijkt een rol te spelen; tegenslagen kunnen het proces in gang zetten of versnellen, zeker wanneer dan middelen zoals alcohol gemakkelijk beschikbaar zijn. Mensen met een alcoholprobleem hebben maar één relatie, namelijk met drank. Daar doen ze alles voor: liegen, verdraaien, afspraken afzeggen en sociale kontakten op afstand houden.

Meer lezen...