Banner-Stefaan

Wie ben ik?

road

Na mijn middelbare studies, Latijn-wiskunde aan het Koninklijk Atheneum Mortsel, studeerde ik Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Hierbij volgde ik zowel de richting Kinderen en Adolescenten alsook de richting Volwassenen. Hiertoe volbracht ik eveneens een stage aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

Gedurende mijn legerdienst was ik werkzaam als Psycholoog in het Centrum voor Rekrutering en Selectie van de Belgische Strijdkrachten.

wie ben ikReserve-Officier. Koninklijke Kring: Mars en Mercurius.

De volgende twintig jaren was ik actief in het bedrijfsleven, op managementniveau, waarbij de omgang met mensen centraal stond. Daar ben ik, gesterkt met levenservaring, een tijdlang geleden mee gestopt om terug te keren naar mijn roots. Hierbij heb ik ervoor gekozen om daadkrachtig de opvang van kinderen en adolescenten te gaan verzorgen. Hierbij volbracht ik vele opfrissingen, bijscholingen en opleidingen.

Ondermeer de opleiding Kinder- en Jeugdpsychotherapie aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Pychologie en Psychotherapie. Aan de Academie tevens het volbrengen van de vierjarige opleiding Integratieve Psychotherapie (European Certificate of Psychotherapy). Voorts het bekwamen in het werken met de Psychodrama-Puppets aan het Centrum voor Psychodrama & Psychotherapie en ook de algemene opleiding Psychodrama. Ook nog opleiding in Dynamic Interpersonal Therapy voor depressie (Peter Fonagy e.a.: University College London). Na de basisopleiding Neuro-Linguïstisch Programmeren volbracht ik de Master Practitioner. Aan de Katholieke Universiteit Leuven volgde ik gedurende drie jaren het Postgraduaat Psychoanalytische Psychotherapie.

Klinische Forensische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg.
Doctoral School UGent: Social and Behavioural Sciences.